Γράμμα προς τους γονείς

Αγαπητοί γονείς, μάθετε να δείχνεται την αγάπη σας, στα παιδιά σας, καθώς αυτό, θα τους κάνει σωστούς ανθρώπους, μέσα στην κοινωνία!

-Πότε μην:

 • Τα κριτικάρετε

Όταν κρίνεται το παιδί σας, του δείχνετε απέχθεια και όχι καλοσύνη, με αποτέλεσμα στο μέλλον, να τον κάνετε έναν πεσμένο άνθρωπο, όπου δεν θα μπορεί να πράξει αυτό που αγαπά.

 • Το πιέζετε

Στο σήμερα, η κοινωνία μας είναι μία από τις πιεστικότερες εποχές όπου υπάρχουν.  Για αυτόν τον λόγο, πολύ άνθρωποι στις μέρες μας, πάσχουν από άγχος και κατάθλιψη. Να αφήνετε το παιδί σας να αναπνεύσει, διότι η πίεση το παίρνει την ανάσα και τα όνειρά του. Το κάνει αδύναμο και κακόμοιρο.

 • Λέτε τα αισθήματά του ανόητα.

Πέρασε μια δύσκολη σχολική μέρα στο σχολείο και αρχίζει να κλαίει; ή ερωτεύτηκε; Μην αγνοήτε τα συναισθήματά του, ούτε να του στερήσετε τα όνειρα του. Εκείνη την ώρα συμπαρασταθείτε του και συμβουλέψτε τον. Ποτέ μην κάνετε τον αδιάφορο ή το τιμωρήσετε. Διότι αν το πράξετε αυτό, αύριο η μεθαύριο, δεν θα σας εμπιστεύεται τα αισθήματά του και θα αποξενωθεί από δίπλα σας , με αποτέλεσμα να του συμβούν και ψυχολογικά προβλήματα, επειδή ο πνιγμός των συναισθημάτων μας, καταλήγει στο σπάσιμο του ελέγχου των συναισθημάτων μας και σε προβλήματα υγείας.

 • Είστε κλειστόμυαλος

Η μόρφωση δεν έχει ηλικία. Για αυτό τον λόγο να ακούτε το παιδί σας προσεκτικά και να μην είστε πνεύμα αντιρρησίας, διότι εκείνη την στιγμή του δείχνετε έλλειψη σεβασμού, κατανόησης και του δείχνετε έναν ανεύθυνο γονέα.

 • Αμελήσετε τις αδυναμίες του ή του δείξετε απέχθεια.

Έχει προβλήματα διανοητικής διαταραχής  όπως αυτισμό κ.τ.λ.π; Μην τα αμελήσετε, αλλά ούτε να του τα πείτε. Πηγαίνετε σε έναν ειδικό να σας βοηθήσει, αλλά να μην πείτε  στο παιδί σας το πρόβλημα όπου έχει Η στήριξη, το ενδιαφέρων και η ενθάρρυνση, θα το κάνουν να ξεπεράσει τα προβλήματά του, καθώς όλα τα προβλήματα προέρχονται από το μυαλό μας και το υποσυνείδητο, με αποτέλεσμα να μπορείς να  το κάνεις να πιστέψι οτιδήποτε.

Π.χ Ένας ψυχολόγος μπορεί να σου δώσει χάπια για την κατάθλιψη, ενώ στην ουσία μπορεί να είναι μόνο ένα υλικό κατασκεύασμα, το οποίο δεν περιέχει καμιά βιταμίνη όπου θα καταπολεμήσει το άγχος. Όμως εσύ, μόλις το πάρεις θα νομίζεις πως θεραπεύτηκες, καθώς το μυαλό θα νομίζει πως το χάπι έκανε ολόκληρη τη δουλειά. 

 • Το χτυπήσετε.

Το χτύπημα, δεν δηλώνει ανωτερότητα, αλλά του δημιουργείτε φόβο και ψυχολογικά προβλήματα, όπου στο μέλλον, θα κάνουν το παιδί σας,, έναν ψυχοπαθή άνθρωπο! 

 • Ξεσπάστε πάνω του, επειδή δεν είστε καλά.

Το παιδί δεν φταίει σε τίποτα επειδή κάτι δε σας πήγε καλά. Μην ξεσπάστε πάνω του, διότι θα αρχίσει να νομίζει, πως σε όλα είναι αυτός ο φταίχτης, με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει κατάθλιψη!

-Αλλά να:

Το αγαπάτε.

Έτσι θα μάθει να αγαπά τους συνανθρώπους του, με αποτέλεσμα να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο, διότι η αγάπη, είναι ο καρπός όλων των αγαθών.

 • Του δίνεται ενθάρρυνση και να προσπαθείτε μαζί του.

Κανένας άνθρωπος, δεν είναι τόσο δυνατός, ώστε να επιτύχει χωρίς καμιά βοήθεια. Όλοι μας θέλουμε βοήθεια για να επιτύχουμε τον στόχο μας. Για αυτόν τον λόγο, όπου υστερεί να το βοηθάτε, χωρίς να το κάνετε να νιώσει πίεση και να επιβραβεύετε τις καλές του πράξεις.

 • Μάθετέ του να έχει στόχο την ευτυχία του

Η ευτυχία μας κρύβετε στα λίγα και όχι στην επιτυχία. Διδάξετέ του να γίνει ένας καλός άνθρωπος, όπου θα έχει για λιμάνι του την ευτυχία. Η επιτυχία, πάντοτε έρχεται πριν της ευτυχία και αν τυχών έρθει πριν από αυτήν ή θα φύγει γρήγορα ή δεν θα την νιώσεις.

 • Μιλήστε του, για πράγματα όπου θα είναι καρποφόρα για την ψυχή του.

Στα σχολεία, πλέον δεν τους μαθαίνουν ωφέλιμα πράγματα για την ψυχή του ανθρώπου όπως παλιά, αλλά τους υπερφορτώνουν με  διαβάσματα, όπου αύριο ή μεθαύριο, μπορεί να μην τον επωφελήσουν. Κάντε το, να γνωρίσει την ψυχική μόρφωση, όπου θα το στηρίξει στην ζωή του.

 • Αφιερώστε του χρόνο

Η κατανόηση, με τον χρόνο δημιουργείτε, διότι η έλλειψη προσοχής είναι το δηλητήριό της.

 • Μπείτε στην θέση του

Για να βοηθήσεις κάποιον, πρέπει να φανταστείς, τι θα έκανες εσύ, αν βρισκόσουν στην θέση του.

 • Μάθετε τα ενδιαφέρωντά του.

Μάθε τι του αρέσει να κάνει και για ποιον λόγο, καθώς αυτό βοηθά σε μια πετυχημένη σχέση γονιού και παιδιού. 

 • Του βάζετε τιμωρίες

Να του βάζετε τιμωρίες, στα σοβαρά πράγματά, διότι το σωστό παράδειγμα του γονέα, μαζί με τις διδαχές, θα τον βοηθήσουν να γίνει ένα καλύτερο άτομο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s