10 tips για να είσαι ευτυχισμένος!😀

 

Στην ζωή, φτάσαμε σε ένα σημείο να προσπαθούμε να βρούμε την χαρά στα υλικά αγαθά, ξεχνώντας πως η ευτυχία κρύβεται μέσα μας και ότι εμείς την κλείσαμε σε ένα ξεχασμένο ,κλειδωμένο μπαούλο, σκοτώνοντας την ψυχή μας, καθώς αν η ψυχή είναι καλά θα υπάρχει και η χαρά, αν όμως δεν της φερόμαστε καλά θα φύγει από εμάς!

Οι τρόποι για να ξαναχαμογελάσεις είναι αυτοί:

1. Βγάλε τον εγωισμό από την ψυχή σου!

Μπορεί η πρώτη όψη του εγωισμού να φαίνεται καλή, καθώς νομίζουμε πως μας τονώνει και μας κάνει πιο δυνατούς, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα φάντασμα που στοιχειώνει την ψυχή μας, κάνοντας μας να κάνουμε κακό στους διπλανούς μας  και όταν φτάνει στο τελικό στάδιο, γεμίζοντας με φθόνο και υπέρβαση, σκοτώνει μέχρι και τον ίδιο μας τον εαυτό, κάνοντας μας ζωντανούς νεκρούς!

2.Ξέχνα τον πόνο και αν δεν μπορείς να τον ξεγράψεις, συμφιλιώσου με αυτόν!
Ο πόνος είναι βαρύς για κάθε άνθρωπο, άσχετα με την δυσκολία που πέρασες, όμως για να αντέξεις, πρέπει είτε να συμφιλιωθείς μαζί του, είτε να τον ξεχάσεις, αλλιώς θα σε κάνει αναίσθητο!
Να θυμάσαι: Ο πόνος μας μαθαίνει να χαιρόμαστε και με τα λίγα, επίσης μας κρατάει σε εγρήγορση για τις επόμενες δυσκολίες!

3. Μην ψάχνεις να βρεις την χαρά στα υλικά.
Τα υλικά μπορούν να θρέψουν το σώμα και όχι την ψυχή. Η ψυχή τρέφεται με συναισθήματα και αγάπη!

4. Σκέψου τι έκανες στην ψυχή σου!
Μερικές φορές βλάπτουμε την ψυχή μας, πνίγοντας όλα τα συναισθήματα μας, μέσα μας, με αποτέλεσμα να θέλουμε στο τέλος να βγάλουμε μια κραυγή, από τα παράπονα μας και τον θυμό που κρατάμε μέσα μας, επίσης μπορεί να της φύτρωσες το μίσος ή τον φθόνο, με αποτέλεσμα να σε εμποδίζει να χαμογελάσεις !

5. Μην περιμένεις από τους ανθρώπους να σου συμπεριφερθούν όπως τους φέρεσαι!
Μερικές φορές, περιμένουμε από τους άλλους να μας συμπεριφερθούν, όπως τους φερόμαστε, ξεχνώντας πως ο καθένας άνθρωπος είναι διαφορετικός!

6. Μην δίνεις βάση στις κριτικές των άλλων!
Η κριτική, έχει σκοπό να σε κλείσει στο καβούκι σου και να σου αλλάξει την συμπεριφορά, αλλά να θυμάσαι, πως οι άνθρωποι κρίνουν τους σημαντικούς για αυτούς ανθρώπους , δηλαδή αυτούς που ζηλεύουν! Άλλωστε σκέψου, πως αν βρεις στον δρόμο σου, μια πέτρα, δεν θα της δώσεις σημασία, ενώ αν βρεις έναν χρυσό, θα τον πάρεις, καθώς είναι πολύτιμος, με σύγκριση την πέτρα!
Το συμπέρασμα της πέτρας με τον χρυσό, είναι πως οι άνθρωποι δεν κοιτούν τους ανθρώπους που δεν είναι σημαντικοί για αυτούς, καθώς δεν τους βρίσκουν αξία!

7. Να κάνεις πράγματα που αγαπάς!
Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου, πήγαινε να κάνεις κάτι που σου αρέσει! Π.χ σου αρέσει η παρέα; Τηλεφώνησε στους φίλους σου να βγείτε και αν δεν έχεις φίλους, βγες έξω και πήγαινε σε μέρη που αράζουν οι συνομήλικοί σου!

8. Να είσαι ευτυχισμένος με αυτά που έχεις!
Ο καθένας άνθρωπος έχει τα προβλήματά του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μας ρίξει κάτω και να βάλουμε τις μαύρες πλερέζες !
Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που ψάχνουν να βρουν ένα κομματάκι ψωμί ή ακόμη δεν έχουν καθαρό νερό να πιουν , για αυτό πριν επιλέξεις να μην χαμογελάς, σκέψου τι θα πρέπει να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι, που ναι μεν υποφέρουν, αλλά ξέρουν και να χαμογελούν, ασχέτως των δυσκολιών που έχουν!
 
9.  Σου λείπει ο Θεός.
Ο άνθρωπος, σύμφωνα με μαρτυρίες, μακρυά από τον Θεό, νιώθει κενός. Καθώς η ψυχή του διψά να συνδεθεί με Τον δημιουργό της.
Για αυτόν τον λόγο, όλοι κάπου πιστεύουμε, ασχέτως αν μερικοί, ονομάζουν τον εαυτό τους άθεο.
 
12107929_1191633034184909_7911625822165077995_n
 
10. Μάθε να αγαπάς.
Τέλος, το κυριότερο πράγμα, που θα πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος, θα είναι να μάθει να αγαπά τους άλλους. Καθώς η αγάπη εξολοθρεύει ον εγωισμό και αναζωογονεί την  ψυχή σου, διότι αυτή της έδωσε την ζωή.  Επειδή αυτή είναι η αρχή και το τέλος, του σύμπαντος και όλων εμάς.
 

– Να θυμάσαι, στην ζωή, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χαμογελάσεις, παρά να κλάψεις, καθώς πάντα θα υπάρχει μια αφορμή για να είσαι ευτυχισμένος!

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s