Στην πραγματικότητα, τι θα πει το να είσαι χριστιανός;🤔

Στην πραγματικότητα, τι θα πει το να είσαι χριστιανός;

Στις μέρες μας, πολύ ονομαζόμαστε χωρίς να γνωρίζουμε το βαθύ νόημα αυτής της λέξης.

 Στην πραγματικότητα, ο χριστιανός θα πει την αγάπη και πήρε αυτό το νόημα, από το ίδιο αίμα του Ιησού Χριστού, που κατέβηκε πάνω στο σταυρό από την αγάπη!

  Όμως, ένα άλλο παράδειγμα, είναι οι 10 εντολές που έδωσε ο Θεός στο Μωυσή, οι οποίες αν δεν αγαπάς τον συνάδελφό σου, δεν μπορείς να τη σεβαστείς.

 Τελικά, η αγάπη είναι η αιώνια δύναμη του χριστιανού και ειδικότερα ενός ανθρώπου, γιατί ο ίδιος ο Θεός δημιούργησε χρησιμοποιώντας αυτό το λέξη. Δεν έχει σχέση με την προπατορική αμαθέρωση, έφτασε η εγωιστικότητα στην ζωή μας. Άλλωστε η αγάπη τ λέει από μόνη της, καθώς αρχίζει από το Α και τελειώνει στην Ω, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Θεός, είναι και ο δημιουργός του!

Μια χαρακτηριστική δύναμη της προσφοράς και της αγάπης, μπορούμε να την δούμε και στο παρακάτω κείμενο.

Τίτλος: Αγαπάτε τους εχθρούς σας

Το καλοκαίρι του 1974. Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας εισέρχονται στην Κύπρο και σκοτώνουν την θανάτωση. Στήν Μόρφου συμβαίνει ἕνα συγκρακτικό γεγονός. Οι Τούρκοι στρατιώτες συλλαμβάνουν δεκαπέντε χριστιανούς. Τους φέρνουν στο άθυ του σπιτιού του Γυμνασίου κυπριακού δασκάλου και οι ίδιοι τους καταδικάζουν στη θανάτωση. Τραβήξτε τα όπλα και στρέφονται προς τους αγώνες, παιδιά, γυναίκες και μικρά παιδιά, στην οδό. Θρρυνος, κλαυθμός και ϋδρμός πολύς. Τραγικές στιγμές γιά τους μελλοθανάτους. Περιμένουν μέσα στον κληρώματα του φόβου και της αγκυρώσεως του Τούρκου αξιωματικού για να παραμείνουν και να διατάξουν το «πούρ» για να τους φονεύσουν. Στραφούν τότε το νόημά τους και την καρδιά τους στον έρωτα των απηλχομένων, στην Παναγία μας. Και όλοι τους εύχονται για το τελευταίο ταξίδι τους και ειδικότερα για τον δάσκαλο, στο άθλιο του οποίου θέλησαν να τους επιτελέσουν. «Παναγία μου, συγχωρέσεέ μας και δέξε μας κοντά Σου. Μνήσθητι ἡμῶν, Κύριε, ἐν τῇ βασιλείᾳ Σου … »και άλλα πολλά.

Ὁ Τοῦρκος ἀξιωματικός ἔρχεται, κοιτάζει τούς στρατιῶτες του μέ τά ὅπλα, κοιτάζει βλοσυρός καί τούς μελλοθανάτους Ἕλληνες, καί τόν δάσκαλο καί τούς ἄνδρες καί τίς γυναῖκες καί τά παιδιά. Ρίχνει μιά ματιά πρός τά πάνω καί βλέπει μιά κληματαριά νά ἁπλώνεται καί νά σκεπάζη τήν αὐλή. Ζητάει ἕνα τσαμπί σταφύλι, γιά νά παρατείνη ἔτσι σκόπιμα τήν ἀγωνία τῶν αἰχμαλώτων καί μελλοθανάτων. Παίρνει τό τσαμπί, μά, ἐνῶ ἑτοιμάζεται νά τό φάγη, ἀκούγεται δυνατή ἡ φωνή τοῦ δασκάλου:

– Μήν τό φᾶς! Προχθές τό ράντισα μέ φάρμακα δηλητηριώδη. Εἶναι ἰσχυρό τό δηλητήριο! Θά πεθάνης!

Ὁ Τοῦρκος ἀξιωματικός μένει ἄναυδος καί γεμάτος κατάπληξι ἐρωτᾶ:

– Καλά, ἀφοῦ τό ξέρεις ὅτι σέ λίγο θά δώσω διαταγή νάσᾶς σκοτώσουν, γιατί δέν μέ ἄφησες νά τό φάω καί ἔτσι νά μέ ἐκδικηθῆς;

Καί ὁ δάσκαλος τοῦ ἀπάντησε μέ εἰρήνη καί γαλήνη:

– Εἶμαι χριστιανός Ὀρθόδοξος καί τώρα πρόκειται νά φύγω ἀπό τόν κόσμο αὐτό καί νά παρουσιαστῶ ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ. Δέν θά ἤθελα νά βαρύνω τήν ψυχή μου μέ μιά ἁμαρτία τόσο βαρειά, ὅπως εἶναι ἡ μή προειδοποίησις τοῦ ἐχθροῦ μου γιά τόν θανάσιμο κίνδυνο πού διατρέχει, καταργῶντας ἔτσι τή μεγάλη ἐντολή τῆς ἀγάπης καί τῆς συγγνώμης πρός αὐτόν.

Ὁ Τοῦρκος ἀξιωματικός συγκλονίζεται γιά μιά ἀκόμη φορά. Στρέφεται καί λέει στούς στρατιῶτες:

– Ἄνἔβρισκα ἕναν τέτοιο Τοῦρκο, τόσο πιστό καί μέ τόση ἀγάπη πρός τούς ἐχθρούς, θά ἔδινα καί τή ζωή μου ἀκόμα. Μαζέψτε τά ὅπλα καί ἀφῆστε τους ὅλους ἐλευθέρους!

Για αυτό αν θες να λέγεσαι χριστιανός, μάθε να αγαπάς, αλλιώς θα ονομάζεσαι χριστιανός του τύπου και θα είσαι σαν τον εγωιστή Φαρισαίο και όχι σαν τον ταπεινό Τελώνη, όπου με την αγάπη μπήκε μέσα στον Παράδεισο!

Συγγραφέας: Μις Ξερόλα

Πηγή: Θαυμαστά παραδείγματα αλλαγής αμαρτωλών, για να μη χάσεις τίποτα, ποτέ και για ό, τι

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s